Rendkívül esztétikus, teljes ívű, megtartott csavaros restaurálás, házon belüli cirkóniummal

s 2014.08.25 Hétfő

Az Amann Girrbach Amerika weboldalán gyakran olvashatunk olyan esettanulmányokat, amelyek segítségével könnyedén megismerhetjük a Ceramill termékeket, és magát a technológiát. A következőkben egy külföldi esetet mutatunk be.

Az eset

Öt Biomet 3i implantátum oldal igényelte a helyreállítást a teljes felső íven, mely elég komplex feladatot jelentett, így az illetékesek úgy döntöttek, hogy a megtartott csavaros cirkónium lesz a legjobb megoldás.

Folyamat

Miután az implantátumok helyzete meg lett erősítve intraorálisan egy Duralay minta sablont használtak. A legyártott mester modellt a lágyrész öntvénybe fecskendezték be alacsony expanziós kővel:

A cirkónium vázat a CAD-ban készítették, a beteg fogairól készült tökéletes másolat használatával.

A végleges terv a Ceramill Motion 2 használatával lett őrölve. Az Amann Girrbach Ceramill Match 2 CAM szoftver lehetővé tette számukra, hogy több implantátum pozíciót is hozzáillesszenek.

Az őrlés után, a rózsaszín folt el lett csiszolva, hogy egy alapszínt adjon a szövetnek a porcelánban.

A végső árnyék BL2-t igényelt, így semmilyen folt nem lett alkalmazva a fog szerkezetén. A cirkónium alépítmény ezután el lett helyezve a szinterelés kemencében egy éjszakára.

A porcelánréteg kezelése előtt, több foltot is alkalmaztak a kereten, hogy fokozza a szöveti és fogszerkezeti színt. A porcelán kézzel került rétegezésre, különböző porcelánszövetek és a fogak szerkezetének anatómiai felhasználásával.

Miután az ügy befejeződött, és mázzal bevonták, titán implantátum interfészeket is ragasztottak a helyére, hogy erős és hosszú élettartamú legyen. A végleges fogpótlás hibátlan lett:

Forrás: amanngirrbachamerica.com