Fémvázas rögzített fogpótlások

koronák, hidak

Fogtechnikánk kobalt-króm termékei

  • szóló korona
  • csapos műcsonk
  • híd
  • átmenőcsavaros implantátum felépítmény (híd-szóló)

Preciziós öntési technikával készített kobalt-króm vázak: A megfelelő 100% tiszta alapanyagok kiválasztása elengedhetetlen ebben az öntési eljárásban. A speciális inkubátoros technikával feszültségmentesített viaszmintázattal dolgozunk, aminek köszönhetően mikron pontos széli zárást tudunk elérni a fémöntés során is.

Lézerszinterezett vázak

Ezeket a vázakat lézerszinterező gép segítségével építjük fel, zárványmentesen, tiszta króm-kobalt porból lézernyaláb által, melynek eredménye a pontos, klocnimentes, tartós váz, amire a kerámia is megfelelően rakható. A scannelt , preparált gipszmintára történő Cad tervezés után az stl file nem a Cam maróegységhez /lásd cirkon technológia/, hanem a lézerszinterező egységhez fut be, és a megadott paraméterek alapján indulhat a lézerszinterezés.

A CAD/CAM technológiával készült krómkobalt munkák előnyei a hagyományos öntési technikával szemben

A CAD/CAM technológiánál használatos króm-kobalt alapanyagú pogácsa egy tiszta ötvözetű tömbből van kiszelve, ebből faragja a maróegység a fémvázat. Nem lehet újraönteni a fémet, ami által öntésről-öntésre romlik a minősége és változik az összetétele. Hagyományos öntési eljárásnál, minden alkalommal, amikor megolvasztjuk a fémet, kiégnek belőle különböző ötvöző elemek, lehet csalni és klocnizni. Szennyeződik a fém és zárványok keletkeznek benne (buborékok), amik a porcelán leválását eredményezhetik. Romlik a fém szilárdsága és rugalmassága (gyengül). A csapozásnál is keletkezik feszültség a viaszmintázatban, később a fém öntésénél is jelen lévő hőtágulás, a nem megfelelő beágyazó keverési aránya eredményezik, hogy a váz nem illeszkedik pontosan a mintán. Ezzel szemben ha a vázat egy tömbből faragjuk ki, abban az esetben nincs esély a fém elszennyezésére, a viaszmintázat és a beágyazó expanziójából adódó pontatlanságra, továbbá a fém szerkezetét sem változtatjuk meg. Az eredmény tökéletesen pontos munka, a fém szennyezetlenségéből adódóan tökéletesen stabil a felrakott kerámia.